Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

KARÁCSONYI ROHAM: Tetőzik a karácsonyi vásárlási láz, beteltek az üzletek

Egy nap és karácsony, sokan az utolsó napra hagyják a bevásárlásokat. Leggyakrabban az apróságokat, pontyot és a sütés-főzéshez szükséges dolgokat hagyják utolsó napra. Van aki viszont még karácsonyfát is próbál az utolsó nap beszerezni, de a választék ilyenkor már eléggé lecsökkent. Ma a legforgalmasabb helyek a szupermarketek és a bevásárlóközpontok lesznek, az üzletekben ma és holnap délelőt több időt tölthetünk a pénztárnál. Halért esetleg karácsonyfáért is sok helyen sorba fog kelleni majd állni.

Dugul a forgalom is…

Érsekújvár egys pontjain a karácsonyi bevásárlási láz tetőzése miatt eldugult a forgalom. Egyes informaciónk szerint nagy folyamatosan a torlódás a Tesco bevásárlóközpont és a Kaufland környékén is. A torlódások miatt késhetnek a városi buszok és a taxik is.

Eshop, karácsonyi ajándék hajsza őrület és az idei top ajándék

Az eshopok futárszolgálatjai is nagy erőkkel végzik az utolsó kiszállításokat mai nap folyamán. Bennevan a pakliba viszont hogy egy-egy ajándék csak az ünnepek és a szilveszter között érhet majd kézbe. A statisztika és az egyéb híroldalak szerint az idei év top karácsonyi ajándéka a könyv lesz, a tavaly és azelőtt pedig az elektronikus eszközök (okostelefon, tablet vagy hasonló) voltak nagyszámban eladva. Idén érdekes hogy az könyvolvasás lekörözte az informatikai eszközök vásárlását illetve a kockulást (számítógépes játékokkal való játszás).

Mi a helyzet a karácsonyfákkal és a pontyal utolsó pillanatokban?

Érsekújvárban több helyen is árulnak fenyőfát. Az árusítási helyeket a következő hírben felsoroljuk. Legjobb árak a Mountfieldben vannak, de itt már eléggé fogyóban van a választék. A főtéren vagy a Vunar mellett még árusítanak fákat, de az áruk valamivel drágább. Pontyból is hasonlóan több helyen kapható és már azt se jó az utolsó pillantra hagyni. Például egyes információink szerint az öreg Billánál már az összes ponty elfogyott így már ma összepakolt az árus. Az információink szerint a Tesco mellett a parkolóban a fenyőfa árus és a hal árus már összepakolt.

Helyzet a TESCO és az Új Billa körül…

Kibuszoztunk megnézni a bevásárlási és a forgalmi helyzetet a Tesco bevásárló központ környékén. Az új Billa környékén lévő bevásárlási helyzetet sikerült a buszból feltérképezni. Azt tudjuk elmondani hogy délután egy kicsit lecsökkent a forgalmi helyzet egy időre, viszont a Tesco parkoló tömve volt és ki-be járkáltak az autósok hogy parkolóhelyet keressenek. Az este közeledtével ismét megnőtt a forgalom és a bevásárlók száma. Sokan még mindig az ajandekot hajszolták, volt aki mikróhullámú sütőt, porszívót de pár fiatal akik mondjuk hangfalakat vagy szórakoztató elektronikát vitt. Mink is vettünk egy ajándékot még ami lemaradt egy zacskó szemes kávét a Nay-ban.

Üzleti alkalmazottak részéről a vásárlási láz…

Az üzletek alkalmazottainak sokat kell az ünnepek előtt dolgozniuk mivel sok áru fogy a polcokról és a polcokat mindig feltöltve kell tartani. A sok vásárló pedig rengeteget kérdeznek az alkalmazottaktól hogy hol mi található az üzletben. Ez miatt az alkalmazottak kimerülhetnek és elfáradhatnak mire lejár a munkaidő.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük