Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

KARÁCSONY: Közelgő ünnepek hatása a közlekedésre

Karácsony előtt pár nappal évről-évre megtelnek az utak autókkal és a tömegközlekedési eszközök emberekkel hogy hazautazhassanak szeretteikhez, családukhoz az ünnepre.

Helyzet Érsekújvárban

A karácsonyi hangulat a közlekedésben már csütörtökön kezdte éreztetni magát az érsekújvári utakon. A Nyitrai úton és Öregkórház előtti 64-es főúton dugók alakultak már ki. A városon kívül Bajcs és Kürt irányába is kicsivel nagyobb volt az autós közlekedés. Sokan már péntektől vagy szombati naptól már szabadságot vesznek ki az ünnepi időszakra és egészen újév január 6-7-ig otthon vannak illetve vendégségbe járnak.

Temetők körül is megnőhet a forgalom

Sokan nemcsak a családra gondolnak karácsonykor hanem az elhunyt szeretteikre mint ahogy mindenszentek napján is. Így a temetők körüli autós forgalom is megnőhet mivel gyertyákat és karácsonyi koszorúkat és díszeket is szoktak elhelyezni ilyenkor a sírokon.

Forgalmas helyek lesznek a bevásárlóközpontok, beindul a vásárlási láz

A karácsonyi ünnepek előtti napokban illetve az ádvent 4. vasárnapját megelőző héten kezdődnek a karácsonyfák-díszek, pontyok, karácsonyi ajándékok és sütés-főzés hozzávalók üldözése a külömböző üzletekben és bevásárlóhelyeken. A legnagyobb autós forgalom a nagy bevásárlóközpontoknál a Kaufland-Mercury, Tesco körüli bevásárlónegyed illetve az Új Billa körüli bevásárlónegyed a Janka krála utcában lehetnek a legforgalmasabbak. Ezeken a helyeken vigyázzunk ha közlekedünk mivel fokozódhat a balesetveszély és a koccanások esélye. Ilyen esetben ha bevásárolni indulnánk válsztjunk inkább a városi buszt, taxit vagy a lábainkat.

Tömegközlekedés is betelik (busz-vonat)

A tömegközlekedési eszközökkel is sokan utaznak az ünnepek előtt illetve az ünnepekkor. A busztársaságok (Érsekújvárban és Révkomáromban az ARRIVA) és vasút is plusz járatokkal szok készülni az ünnepekre. A menetrendekről és az információkról az utazás előtt tájékozódjunk az állomáson, buszmegállóban vagy internetről. Több gyorsvonatra Szlovákiában és Magyarországon már szerdán-csütörtökön elfogytak a jegyek.

WAZE alkalmazással biztonságban az utakon a karácsonyi időszakban

A közlekedési tumultus idején az egyszerűbb és könnyebb közlekedés érdekében ajánljuk a WAZE GPS és útinform alkalmazást a telefonokra. Beszerezhető a Google Play árúházból minden androidos eszközön. Az alkalmazás ingyenes! A WAZE alkalmazásba küldhetnek jelentést az úton lévő közlekedők és sofőrök is egymásnak a közlekedési szutációkról, rendőrségi ellenőrzésekről, útlezárásról, balesetről, dugókról és az időjárási helyzetről.

Közösség: WAZE Magyarország WAZE Szlovákia WAZE hivatalos oldal

Letöltés és telepítés: WAZE Google Play

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük